Re: Co sądzicie o Powermedzie?

Nie odpowiadało mi jodowanie powietrza, więc przez jakiś czas go nie robiłam. Wczoraj wsypałam jedną płaską łyżeczkę i nie było tak źle z tym jodowaniem, chociaż nadal zbyt wyczuwalny jod jest. Może to dlatego, że nie lubię morza i plaży. Nie umiem tam wysiedzieć. Ale od czasu do czasu można sobie zafundować takie jodowanie.

327

gospodyni, szykował się i był big_smile Jaka radość to była, jak można było sprzątać własnym urządzeniem!

328

Berta, no, teraz mam się fajnie. Nawet bardzo. mama mnie nawet informuj kiedy bierze urządzenie.
Ty już teraz też możesz sprzątac i cieszyć się własnym urządzeniem - koniec z zazdrością, co Berto? ;-)
Lellona, to dobrze, że mimo wszytsko chcesz jodować powietrze raz na jakiś czas. Dla zdrowie, to bardzo dobrze.

329

Żona ma zamiar jutro zamówić urzadzenie powermed. Więc za niedługo będziemy je mieć - mam przynajmniej taką nadzieje.
Berta - teraz zazdroszczę Ci jeszcez bardziej. Masz już swoje urządzenie, mozesz na nim juz pracować. To coś świetnego na pweno.
yukki - super, że dogadujesz się z mamą odnośnie  Powermeda. Mam nadzieję, że już będzie tak cały czas.

Lellona, nawet te raz na jakiś czas, to bedzie bardzo dobrze wpływać na twój organizm, więc się nie musisz martwić smile
Berto, juz wszystko wysprzątane, czy jeszcze coś zostało?
yukki, no to bardzo ładnie, że Twoja mama juz Ci nie zabiera urządzenia. Mam nadzieję, że tak już zostanie.
BeniO, może za kilka tygodni bedziesz już mieć to powermeda, jeśłi żona już jutro kupi urządznie.

331

yukki, dokładnie :] teraz mam własne urządzenie, więc nie muszę zazrościć powermedu komuś innemu. Ja z moją mamą póki co się dzielimy spokojnie. Mam nadzieję, że nie będziemy się o niego kłócić.
BeniO, nie zazdrość. Za nidługo będziesz miec własne urządzenie.
gospodyni, jeszcze trochę do sprzatania zostało. Mało czasu miałyśmy z mamą w weekend, więc nie wszystko zrobione jeszcez.

Berto, to świetnie, że już masz urzadzenie! Własnym o wiele lepiej się pracuje, prawda?
Lellona, nie martw się. Mnie też jodowanie do końca się nie podoba. Ale czasami można takie powietrze powdychac.
yukki, no, no, no! To teraz juz chyba nie powinnas miec problemu z używaniem sprzte.
BeniO, to teraz tylko Ci zostaje cierpliwie czekać na własne urzadzenie ;P

333

gospodyni, mam taką nadzieję, że już będzie - juz się niecierpliwię trochę.
Berta , jeszcez trochę pozazdroszczę Ci. Bo Ty już masz Powermeda, a ja dopiero będę czekać na niego.
Lawenda, dobrze, że jestem cierpliwym człowiekiem. Chociaz juz powoli się ona kończy - już bym chciał odświeżyć mieszkanie i móc się zrelaksować czując jakiś śliczny zapach.

Niestety tylko dla zdrowia będę jodować. Raz na jeden bardzo rzadki czas, bo w daszym ciągu mi nie odpowiada.
Berta, to teraz nic, tylko sprzątać, jeżeli masz własne urzadzenie.
Benio, a czemu Ty nie zamówisz urzadzenie, tylko zonę tym obarczasz?

335

BeniO, aj tam - Twoja żona dziś idzie zamówić, więc powinieneś się już cieszyć, a nie mi zazdrościć.
Lellona, dokładnie. Sprzatać i sprzątac. Mam zamiar szybko usunąć cały kurz, a potem będę się relaksować w aromatyzacji :]
Rozumiem, że te lekkie jodowanie Ci się za bardzo nie podoba. Może dłuzsze odstępy zrób? Albo jak kaDemira, przez miesiąc nic?

Mam już dość jodłowego zapachu... Byle do piątku, bo wtedy mijają 4 tygodnie aromatyzacji tym zapachem. Zobaczymy jak potem będe reagować na inne zapachy.
Berto - w końcu i znareszcie masz własne urządzenie! Pewnie jesteś przeszczęśliwa!
BeniO - i Ty tak szybko będziesz mieć Powermeda? No to ładnie!

337

Lellona, ja nie zamawiam, bo żona lepiej się dogaduje z różnymi sprzedawcami. A dziś miała wolne, wiec mogła podzwonić i podowiadywac się wszystkiego.
Berta, cieszę się ogromie, ale sama pewnie pamiętasz, jak się niecierpliwiłaś jak swojego urządzenia w domu nie miałaś.
marudo, wytzrymaj jeszcze tochę i może w kocu twoje fiołki wrócą wink
A urządzenie będe mieć może do tygodnia.

U mnie jodowanie jest świetne. Bardzo dobrze się po nim czuje.
maruda, mam nadzieje, ze u Ciebie taka przerwa pomoże na ten fiołkowy zapach.
BeniO, no to fajnie, że za kilka tygodni bedziesz miec swojego sprzeta. Trzymam kciuki, aby szybko przyszedł.
Lellona, byc moze Tobie nie jest pisane jodowanie... Spróbuj zrobić długą przewrę, a potem jesczez raz spróbuj jodować. Może inną solą? W jeszcez mniejszej ilości.

339

ja tez się cieszę, że z mamą nie musze się bić o Powermeda smile moge używać go kiedy mi pasuje, ale wcześniej powiadamiam mamę, że biorę. Ona robi dokładnie to samo.
BeniO, rewelacyjnie, ze bedziesz miec urządzenie. Teraz najdluższy tydzień czekania.

340

Lawenda wrote:

wenus - Powermed świetnie sięspisuje wrobieniu porządków w domu. Najlepsze jest to, że z powietrza szybko znika zapach karmy dla zwierząt.

To by było świetne. Wiem jak uciążliwie pachnie karma, bo nieraz pomagam sąsiadce wozić jej zakupy. Ja zawsze chciałam mieć jakieś zwierze i chyba teraz się zdecyduję. Z Powermedem łatwo odświeza sie powietrze ze wszystkich zapachów, to pewnie kuweta, jedzenie, albo mokra sierść nie będzie przeszkadzać. Musze to przemyśleć wink

341

wenus, a upatrzyłaś sobie juz jakieś zwierzątko?
Yukki, no to masz już spokój z mamą ;P topory zakopane i teraz tylko używac Powermed.
BeniO, no to mnie zaskoczyłeś. Ja myślałem, że będziesz jeszcez czekac na urządzenie, a tu takie kroki... Chyba rzeczywiście Powermed przypadł Ci do gustu ;]

BeniO - ty zazdrość Bercie, a ja Tobie pozazdroszczę.
I reszcie posiadaczy też zazdroszę Powermeda. fajnie się macie, ze go macie, a ja musze czekać niewiadomo ile czasu.

343

danio, kroki podjęła moja żona. Spieszno jej było przed świętami. Ale mimo wszystko cieszczę się, bo w końcu będe mieć Powermeda w domu i bedę mógł odświeżac powietrze. Już sie doczekać nie umiem.
diablico - możesz zazdrościć - dzięki temu może szybciej własne urządzenie nabędziesz ;P

BeniO, dasz radę wytrzymać. jeszcze parę dni i będziesz mieć urządzenie w domu.
wenus, u mnie w mieszkaniu nie czuć,że są koty. Powietrze jest bardzo czyste, a mam dużą torbę jedzenia w kuchni i kuwetę. Powermed pozwala trzymać zwierzaki, tak, że w mieszkaniu nic nie czuć. U kotów mokrej sierści nie wyczujesz, ale zapewne u psów szybko pójdzie. No i to urządzenie zbiera sierść, a także wszelkie inne brudy. Moje kotki uwielbaja targać chusteczki higieniczne i kartki. Wszędzie pełno białych kawałków, ale Powermed wszystko porzadnie zbiera.

Wsypałem niedużą ilość soli i jodowałem powietrze. Znacznie lepiej je czuć. Już tak nie osacza mnie to.
BeniO, Powermeda kupiliście? Myślałem, że pod koniec miesiaca kupować będziecie, a tu taka niespodzianka. Mam nadzieję, że szybko urządzenie do Was przyjdzie.
Berto, rewelacja, że już masz! Fajną masz mamę, że tak szybko decyzję podejmuje.